aktuality

Sbírka na komunitní budovu církve v ukrajinském městě Sumy

By 9. 1. 202429 března, 2024No Comments

V ESK jsme se po modlitbách a rozhovorech rozhodli, že bychom rádi finančně podpořili rekonstrukci Centra pro sociální pomoc a evangelizaci v městě Sumy na Ukrajině. Proto od 14. 1. 2024 vyhlašujeme sbírku na tento projekt. 

Pastor Ivan s rodinou zde při práci slouží v církvi v místní komunitě, dětem, seniorům a také obětem války, kterým nabízí jak charitativní pomoc, tak program k pomoci překonání hrůz války. Církevní areál, který ke všem službám využívají, je stále je výstavbě a je třeba jej dokončit. Objekt bude sloužit jako zázemí pro všechny služby církve a bude zde i celé patro na ubytování. Rozpočet na dokončení stavby je 507 000.

Tuto církev a tento projekt nám doporučil Petr Húšť, který dlouhodobě na Ukrajině působí a s Ivanem se osobně zná.
Protože od Petra víme, že tato církev dělá skvělé věci pro lidi ve svém okolí, rozhodli jsme se je v tomto podpořit. Těšíme se z toho, jak v Sumách Pán Bůh jedná a nadále bude jednat a je pro nás výsadou být alespoň takto součástí Božího působení.

Veškerý výtěžek půjde spolehlivou cestou na stavbu této komunitní budovy církve. Sbírka je otevřená na dobu neurčitou, průběžně vás budeme informovat o tom, jak probíhá.

Děkujeme předem za vaši štědrost!
Za vedení ESK Havířov, Ondra Szturc

2300928475/2010
VS: 40000 (symbolicky PSČ města Sumy)

Sbírku pořádá Evangelikální společenství křesťanů z.s. v Havířově.

Dotazy směřujte na info@eskhavirov.cz.